Ons onderwijs

We vertellen je over onze school en hoe wij onderwijs geven.

Ons onderwijs

Op De Regenboog bieden we ons onderwijs aan in jaargroepen. Dit betekent dat kinderen zich vanuit een vaste, bekende én veilige groep ontwikkelen. Alle leerjaren van groep 1 t/m 8 zijn met elkaar verbonden. Jaar na jaar breiden we de vaardigheden en kennis van kinderen uit. Dit gaat vloeiend en in logisch opgebouwde stappen.

Onze kenmerken staan hierbij centraal:

Icoon Basisvaardigheden

Basisvaardigheden

Rekenen, lezen en taal is ontzettend belangrijk. Het zijn vaardigheden die je nodig hebt om te leren en te groeien. We helpen je daarbij, stap
voor stap. Eerst doet de leraar het voor. Dan doen we het samen. Daarna doe je het met je maatje. En dan kun je het alleen! Zo krijg je de begeleiding die je nodig hebt om te leren.

Icoon Iedereen is welkom

Een school voor iedereen

Iedereen bij ons is welkom! Op onze algemeen christelijke school krijg je les over christelijke feesten en over feesten van andere religies. Samen vieren en leren we, zodat we groeien als wereldburgers. Vanaf 0 jaar kun je bij ons starten, want we zijn een integraal kind centrum (IKC).

Icoon Gelijke kansen

Gelijke kansen

Jij mag er zijn. We geven jou en alle kinderen in de klas alle kansen om te leren en te groeien. Per lesdoel bekijken we of je verrijking of wat extra ondersteuning nodig hebt. Dit doen we in de klas. Jouw leerkracht geeft je goede en persoonlijke begeleiding. Iedereen hoort erbij!

Icoon Wereldorientatie

Wereldoriëntatie

De wereld ligt aan je voeten! Samen helpen we jou aan een goede basis voor de toekomst. Je krijgt les in aardrijkskunde, geschiedenis, natuur & techniek. Kunst & cultuur helpt daarbij: je leert eerst uit de boeken, daarna ga je ervaren. Denk aan Afrikaanse dans als je over Afrika hebt geleerd, of bezoek het Rijksmuseum als je hebt geleerd over Vincent van Gogh!

Icoon Extra kunst

Typisch Regenboog

Kunst & Cultuur, daar houden we van en dat vinden we belangrijk. Je krijgt les in verschillende creatieve vakken. Als we aan een thema werken, gebruiken we kunst & cultuur om het thema te verrijken. Bijvoorbeeld met een mooi leesboek of door een bezoek aan een monument. We werken samen met het vervolgonderwijs: in groep 7 en 8 neem je er al een kijkje. Vanaf groep 1 krijg je Engelse les en we hebben een bewegingsspecialist die voor de gymlessen zorgt maar ook andere sportieve activiteiten.

Icoon Sociaal Emotioneel

We hebben hart voor elkaar

Het is superbelangrijk dat jij je goed en veilig voelt op school. Alleen dan kun je leren en groeien! Bij ons krijg je kanjertraining. Zo weet je hoe je goed met elkaar kunt omgaan en hoe je sterk in je schoenen staat. Ook hebben we leraren die er speciaal voor je zijn als het even niet lekker gaat. Op de Regenboog helpen wij elkaar!

Onderwijskwaliteit

Het bieden van goed onderwijs vormt de basis. Een goede samenwerking binnen ons team van professionals is hierin essentieel, alleen dan ontstaan duurzame verbeteringen. Een positief werkklimaat in combinatie met een veilige context, zorgt ervoor dat deze duurzame verbeteringen hun weg vinden binnen onze school.
Daarbij maken we gebruik van onze eigen specialisten. De Regenboog heeft de volgende specialismen in huis: gedragsspecialist, specialist bewegingsonderwijs, taal- en rekenspecialist en werken we gezamenlijk in leerteams om continuerend de focus op ons onderwijs en de kinderen te hebben. Onze ambities zijn terug te vinden in ons schoolplan.

Tot slot behoort onze school tot de scholengroep PCOU Willibrord. De afdeling Onderwijs, Kwaliteit en Innovatie ziet structureel toe op de onderwijskwaliteit van alle aangesloten scholen.

Resultaten

De Regenboog behaalt al jaren goede resultaten. Als school gaan wij voor de maximale ontwikkeling van onze leerlingen op alle gebieden; zowel cognitief als sociaal emotioneel, creatief en motorisch. Zo halen wij alles eruit wat erin zit, ongeacht het uitstroomniveau in groep 8.

Benieuwd naar de resultaten en andere informatie over onze school? Raadpleeg dan de onafhankelijke scholenvergelijkingssite Scholen op de kaart.

Informatie-ochtend

Bezoek onze school

Graag laten we je kennismaken met onze school. Daarom organiseren we meerdere informatieochtenden op beide locaties. Kom je een keertje langs?

Meld je aan